"Att få praktisk erfarenhet innan man är färdigutbildad är guld värt!"

Ett ögonblick, Sarah Rautiainen, behandlingsassistent på Hammersta HVB. Du både jobbar och pluggar till Socionom samtidigt. Hur funkar det?

-Jag tycker att det är otroligt givande att kunna arbeta för att få varva den teoretiska kunskapen från utbildningen med den praktiska. Teorin är bra att kunna luta sig på, något att falla tillbaka på medan man utför det praktiska sociala arbetet. Vidare är det en fantastisk möjlighet att kunna pröva på det sociala arbetets olika områden samtidigt som man studerar, att få praktisk erfarenhet innan man är färdigutbildad är guld värt!

 Hur funkar det att hinna med både studier och arbete samtidigt?

-Det fungerar allt som oftast bra, det handlar om att kunna planera sina studier och balansera arbete på ett sunt sätt.

Vad är det bästa med att jobba med vår målgrupp, ungdomar med behandlingsbehov?

 -Förhoppningen om att man ska kunna påverka deras liv på ett positivt vis, hjälpa dem ta reda deras resurser och den inneboende styrka de besitter. Arbete med ungdomar ger så mycket tillbaka!

Har du några andra planer i sommar som du ser fram emot?

-Det absolut roligaste som jag ska göra denna sommar är att åka omkring på diverse loppisar och leta fynd! Ska besöka en väns stuga och vi ska spendera ett par dagar med att åka runt och se vad vilka spännande skatter som finns däromkring!