Jag vill pusha ungdomen att använda sina inneboende styrkor till något positivt!

Hej Mehdi, du har många bollar i luften förutom att vara behandlingsassistent hos oss på Hammersta HVB.

-Ja det stämmer. Jag föreläser en hel del och skriver på sociala medier under mitt projekt Ur dimman. Sen jobbar jag också i sociala insatsgruppen i Vallentuna.

Oj, det är inte lite du håller på med samtidigt!

- Det är kul. Jag känner att jag verkligen vill hjälpa andra ungdomar som befinner sig i samma situation som jag var i min ungdom. När jag pluggade till behandlingsassistent på Tollare folkhögskola började jag bli mer och mer intresserad av behandling. Något som jag vill fördjupa mig i både teoretiskt och praktiskt. Jag har därför sökt in till socialpedagog på distans nu i höst.

Berätta mer om projektet Ur dimman.

- Ur dimman går ut på att, via min historia och mina erfarenheter, lyfta ungdomar i utsatta förorter som hamnat snett eller är på väg åt fel håll. Jag vill med hjälp av alla mina misstag och min destruktiva livsstil visa på baksidan. Att det som verkar glamoröst och tufft i nuet har en baksida.

- Jag har själv brottats med en sådan skam. En skam för hur jag betett mig i unga år. Jag fick allt. Ändå ville jag ställa mig vid sidan om och hata och peka finger åt samhället. Idag känner jag att jag vill betala tillbaka till samhället för mina är med destruktiv livsstil.

Hur länge har du hållit på med Ur dimman?

- I tre år. Jag har föreläst 150 ggr, uppmärksammats i media och TV. Förhoppningsvis blir det en bok snart också.

Vi är väldigt glada att ha dig här hos oss på Hammersta! Vad tror du är det viktigaste du kan ge våra ungdomar på Hammersta?

Att vara en positiv förebild. Att hjälpa till att hitta sina egna drömmar och sen pusha ungdomen att använda sina inneboende styrkor till något positivt.