Behandlingspedagog

Vill du vara med och skapa Sveriges bästa HVB-verksamhet? 

På våra HVB utgör våra fast anställda behandlingspedagoger stommen i vår verksamhet. 

I arbetet som behandlingspedagog ska Du skapa en trygg miljö för ungdomarna genom en strukturerad och meningsfull vardag.

I vardagen arbetar Du också med fokus på varje ungdoms individuella behov där Du som personal står för trygghet, värme och en hållning där vi är goda förebilder för våra ungdomar.

Du är med ungdomarna i deras vardag vilket innefattar allt från matlagning och städning, till skola, läxor och fritidsaktiviteter, där du har en viktig roll som aktivt stöd och mentor.

Du är kontaktperson för en till två ungdomar. Med det följer ansvar för ungdomens kontakter med socialtjänst, vårdnadshavare och skola.

Du upprättar genomförandeplaner och skriver månadsrapporter.

Du kommer självständigt att genomföra behandlande samtal och övningar med ungdomarna, enskilt eller i grupp.

Du skriver journaler i vårt elektroniska system InfoSoc.


Arbetstider

Behandlingspedagogerna jobbar mestadels att jobba dygn, det innebär att de börjar du på morgonen, mitt på dagen eller eftermiddagen och sover sedan kvar på boendet till morgonen efter (så kallad sovande jour). 

Om dig

Vi söker dig som har ett genuint intresse för att arbeta med ungdomar. Våra HVB tar emot pojkar 14-18 som hamnat snett i samhället med socialt nedbrytande beteende som följd.

Du är utbildad socialpedagog eller motsvarande.

Vi vill att du har erfarenhet av liknande arbete, är engagerad och nyfiken. Du har lätt för att skapa kontakt med människor, har god social kompetens i både tal och skrift. Du är tålmodig, stresstålig och har förmåga att se skillnad på människa och problematik. Du har lätt för samarbete och har både förmåga att ta egna beslut och lyssna på andra.

Du erfarenhet av målgruppen och arbete med behandling med KBT-inriktning och MI. Du behärskar en eller flera av insatserna Ett nytt vägval/Kriminalitets som livsstil, A-CRA, rePulse eller ART.

Körkort är ett krav.


Låter det intressant? Skicka en spontanansökan till info@lejongruppen.se

Märk mejlet med "Behandlingspedagog"